Teràpia de contes

Creus que la teva filla o el teu fill està passant un moment delicat i t’agradaria ajudar-l@ a transitar aquest moment i donar-li un espai de qualitat perquè transiti totes les emocions que se li desperten?

Nosaltres et proposem una metodologia senzilla i màgica a través dels contes i el teatre sensorial perquè l’infant tingui l’escolta i el temps de qualitat que tot infant es mereix en un moment difícil.

Què és la Teràpia de contes?

La Teràpia de Contes és una metodologia que busca acompanyar emocions i alliberar estats de bloqueig emocional en els infants amb les eines que ens ofereixen el teatre, els contes, l’escolta i la narració oral en un espai màgic, agradable i cuidat.

Els beneficis terapèutics dels contes ja és un fenomen àmpliament conegut i estudiat i és una eina molt útil ja que a través de les històries de personatges màgics els infants es poden sentir interpel·lats i alliberats. És molt important treballar les metàfores perquè obren les portes de l’inconscient i la vida.

El teatre també és un ritual molt poderós i en aquest cas farem una lectura teatralitzada a través d’un personatge màgic dedicada única i exclusivament al vostre infant, amb la qual cosa se sentirà doblement protagonista. La il·lusió què els hi fa rebre el seu conte és única i especial i estableixen un vincle preciós amb la historia i la narradora.

Per a nosaltres l’acompanyament emocional de les famílies en aquest procés és bàsic i necessitem la vostra implicació total.

Necessitem que les famílies ens ajudeu a crear l’espai màgic a casa vostra amb teles i algunes instruccions que us donarem, on l’infant se sentí protegit i segur. La lectura del conte és un moment especial on se sentirà recolzat i emparat.
Així doncs serà molt important crear aquest espai agradable amb la nostra ajuda per les sessions que seran principalment online.

Què inclou la Teràpia de Contes?

 1. Una sessió personalitzada via zoom amb la família on expliquem el funcionament de la Teràpia i on us demanem informacions sobre la problemàtica de l’infant i les seves il·lusions i d’altres temes personals que necessitem saber per tal de redactar el conte personalitzat.
 2. Creació del conte personalitzat i cerca de dos contes relacionats amb la temàtica a tractar.
 3. Us enviarem un vídeo uns dies abans de la sessió teatralitzada on el personatge màgic explicarà que te moltes ganes de visitar-vos per explicar un conte molt especial que ha trobat i on us demana que creeu un espai especial i íntim i us explicarà com fer-ho.
 4. Sessió teatralitzada on el personatge explicarà en aquest espai íntim els 3 contes i crearà l’espai adequat perquè l’infant es pugui expressar si així ho necessita.
 5. Trucada de tancament amb la família per comentar avenços o dubtes.

La nostra metodologia busca compensar els impactes emocionals a través de les arts i els moments d’acompanyament emocional on l’infant se sent protagonista d’una manera indirecta.

Com va néixer Teràpia de Contes?

La Teràpia de Contes va néixer per donar resposta a les necessitats emocionals dels infants en un context de creixent malestar a causa de la situació de la pandèmia.
Segons dades oficials fins un 45% dels infants de l’Estat Espanyol va veure afectada la seva salut per la pandèmia.
La salut emocional d’infants i adolescents va ser la gran oblidada i des d’Infantilades vam voler oferir un recurs amable i creatiu per acompanyar aquests moments.
Des de llavors també hem vist que és una bona eina per acompanyar processos com la apatia, la hiperactivitat, la tristesa, situacions de bullying, de baixa autoestima, d’ansietat, insomni, depressió, rabietes, així com processos de dol o separació dels progenitors.

Qui ho imparteix?         

Em dic Mireia i sóc la creadora de Teràpia de Contes i la directora d’Infantilades. Després de molts anys de dedicar-me a la gestió cultural i degut a un procés de canvi personal em vaig abocar de ple en el món de l’art i la teràpia, que són les meves passions. Des de llavors, ara ja fa 10 anys, he realitzat formació en teatre experimental i terapèutic, sóc màster en teatre sensorial i poètica del joc i m’he format com a mestre i terapeuta energètica. Actualment sóc creadora escènica i escriptora de contes per l’ànima.
M’encanta la natura, el món màgic i estar envoltada de la gent que m’estimo. De petita vaig patir bullying, fet que em va minar molt l’autoestima i vaig patir molt la mort dels avis. Ara penso que si hagués tingut un espai per mi en aquell moment m’hauria estalviat molta feina.
Amb Teràpia de contes m’agradaria contribuir a que d’altres infants puguin viure i entendre les seves emocions des d’un lloc més amable i creatiu, amb el suport incondicional de la família.

Què aconseguiràs amb Teràpia de Contes?

 1. Contribuir en el benestar emocional del teu infant.
 2. Incrementar l’armonia i pau familiar.
 3. Generar un espai de llibertat emocional perquè el teu infant pugui expressar-se si ho necessita.
 4. Gaudir de moments de connexió en família.
 5. L’espai necessari que necessiten els infants per transitar les emocions.
 6. El teu infant se sentirà acompanyat, estimat, acollit i podrà viure el seu dolor amb més consciencia.

Quin és el preu de Teràpia de Contes?

El procés d’un conte te una durada aproximada de mes o mes i mig i ofereixo una forquilla de preus entre els 127€ i 147€ segons les teves possibilitats. Tu decideixes la quantitat que més s’ajusta a la teva situació econòmica.

M’encantarà acompanyar-vos.

Desplaçat dalt de tot