Posem les arts al servei de l’escola

Tornen els infants a l’escola, segur que amb moltes ganes de jugar i aprendre.

I els adults ens ho mirem tot plegat amb certa reticència, ja sigui per la por de no saber què passarà o perquè no ens agraden normes tan rígides pels nostres infants.

Sigui com sigui, potser el què hauríem de fer és aprendre una miqueta a mirar el món amb els seus ulls i veure aquesta situació com una possibilitat per jugar i aprendre incorporant la creativitat per fer aquesta situació molt més amable.

El que està clar és que els mestres i les mestres són clau per no traslladar angoixes i preocupacions als peques i hauríem d’enfocar part de la nostra estratègia i recursos a fer un acompanyament emocional perquè encarin el curs amb l’energia positiva que necessiten. No els podem deixar soles i sols amb les preocupacions de fer complir unes normatives que emocionalment semblen poc saludables pels infants. Com trobem l’equilibri entre la salut física i l’emocional? Com recolzem emocionalment els mestres, i de retruc els alumnes, per la tornada a l’escola? Com aprofitem les eines creatives al servei de les escoles?

Des del món artístic i creatiu hem de donar suport al món educatiu i crear sinèrgies, perquè les arts, que està demostrat que ajuden a expressar emocions, serveixin com a bàlsam i espai de respir per retornar a les aules amb les piles carregades, noves idees i molta flexibilitat emocional per traslladar als infants curiositat, admiració i alegria. Que les barreres físiques, si es treballa des del cor, desapareixen i el món de les arts te una gran expertesa en això.

Utilitzem les arts per trobar noves vies d’apropar-nos i de conviure amb les emocions d’una manera més saludable. D’aquesta manera les arts ajudaran l’escola i l’escola ajudarà les arts en aquest moment de complexitat on hi ha pocs escenaris disponibles. Fem que l’escola, els boscos, el carrer i les cases també siguin espais per a la creativitat i per a compartir emocions. 

A Infantilades estem desenvolupant una nova línia artística al servei de l’educació que llançarem en breu i ens posem des de ja a disposició pel que pugueu necessitar.

Art i educació han d’anar de la mà i ara els nostres infants s’ho mereixen més que mai. Fem-ho possible entre totes!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Desplaçat dalt de tot